Kategóriák
Receptek

Almaleves

almaleves
Hozzávalók: 30 dkg alma, 3 dkg liszt, 1 dl natúr joghurt, fahéj, szegfűszeg, citromhéj, szükség esetén szénhidrátmentes édesítőszer ízlés szerint.

Elkészítés: 1 liter hideg vízben a szegfűszeget, fahéjat, citromhéjat kiforraljuk, majd kiszedjük és az almákat betesszük az ízesített lébe. A joghurtot és a lisztet kikeverjük, folyamatosan hozzámelegítve, besűrítjük vele a levest, kiforraljuk. Még ízletesebb, krémesebb állagot kapunk, ha a gyümölcs 2/3-t leturmixolva tesszük vissza a kész lehűtött leveshez.

Szénhidráttartalom: 6,4 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük