Hozzávalók 2 személyre:
- 2 db csirkecomb
- 50 dkg fejeskáposzta (lehet lila is)
- só
- ecet
- édesítőszer
- köménymag
- bors
- 1/2 fej vöröshagyma
Elkészítés:
A megmosott csirkecombokat besózzuk, meghintjük borssal, és az alufóliába csomagolva 20 percig sütjük. Majd kinyitjuk a fóliát, és hagyjuk még kb. 10 percig pirulni, hogy ízletesebb legyen. Közben a fejeskáposztát vékony szeletekre vágjuk vagy legyaluljuk. Teflonban 1/2 hagymát (melyet apróra vágtunk) fonnyasztunk, erre tesszük a káposztát, majd ecettel, édesítőszerrel, köménymaggal ízesített vízzel felöntjük. Ne sokat kevergessük, hogy a káposzta ne töredezzen, szálas maradjon.
Egy adag: 1050kJ (250 kcal), 17g szénhidrát.
Forrás: macosz.hu