Kategóriák
Receptek

Medvehagymakrémleves

medvahagymaleves
Hozzávalók 4 főre:

  • 120 g medvehagyma
  • 1 liter zöldség alaplé(zöldségleveskockából)
  • 30 g olaj
  • 15 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 100 g 10%- os főzőtejszín
  • só,bors,szerecsendió

Elkészítése: A medvehagymát megmossuk, lecsöpögtetjük, nagyobb darabokra felvágjuk, majd egy kis levessel finomra pürésítjük. Az olajat felhevítjük, a lisztet az olajban aranysárgára pirítjuk. Felöntjük a medvehagymapürével és a maradék levessel. Kb. 10 percig főzzük. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. Hozzáadjuk a tejszínt és felfőzzük.
Szénhidráttartalom: 32g