Kategóriák
Desszert Receptek

Meggyes pite

Főzve süteményekbe teszik, tartósítva a konzerviparban használják, bort és likőrt is készítenek belőle.
Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag.Megtalálható benne az A és a B1,B2 valamint a C-vitamin is,bővelkedik káliumban és magnéziumban,cinkben is!
A bogyós gyümölcsökhöz hasonlóan kimagasló mennyiségben tartalmaz flavonoidokat, melyek antioxidáns hatásúak. A levében lévő antioxidánsok segítik megőrizni a vénák falának rugalmasságát, és ezáltal a visszérbetegségek elkerülését. Enyhítik az ízületi megbetegedés okozta fájdalmakat.
A meggy elősegíti a megfelelő bélmozgást! Ajánlott nyersen fogyasztani, ha valakinek probléma van az emésztésével.
Levét a gyógyszergyártásban is használják színezőanyagnak, aromaanyagként.
kep (508)
Hozzávalók 4 főre:
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg nyírfacukor
  • 30 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 4 tojás
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 cs sütőpor
  • 1/2 üveg vaníliaroma
  • 1kg magozott meggy
kep (509)
Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjéből 10 dkg nyírfacukorral habot verünk. A puha vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a tejfölt, a vanília aromát és a sütőport. Fakanállal hozzákerverjük a tojáshabot, majd a lisztet. Magas tepsit kikenünk, kilisztezünk, beleöntjük a masszát. A tetejét vastagon megrakjuk magvalt meggyel. Közepesen meleg sütőben tűpróbáig sütjük. Amikor már kihűlt 24 darabra vágjuk.
Szénhidráttartalom: 377g
Forrás: macosz.hu