Kategóriák
Egyéb

Nagyon megéri zöldséglevet innod és megmondjuk, miért

A zöldséglevek segítik a fogyásodat

Egy tanulmányból kiderült, hogy azok a felnőttek, akik az ellenőrzött kalóriatartalmú és szívbarát diétájuk részeként legalább 2,5 deci zöldséglevet is ittak, kb. 2 kg-ot fogytak 12 hét alatt, míg azok, akik hasonló étrenden éltek, de a zöldséglé nélkül, ugyanennyi idő alatt csak fél kg-tól szabadultak meg. Ezen felül a zöldséglé segít csökkenteni az étvágyat is.

A tanulmány mind a 81 résztvevője (majdnem a háromnegyedük nő) metabolikus szindrómában szenvedett. Ez egy többféle kockázati tényezőt magában foglaló állapot, melybe beletartozik a kiterjedt hasi zsírpárna, a magas vérnyomás, a magas vércukor- és koleszterinszint. Becslések szerint kb. 47 millió amerikai esetében áll fenn ez a kockázati kombináció, ami miatt nagyobb a cukorbetegség és a szívbetegségek kialakulásának valószínűsége.

Vegetable juice

A zöldséglevet fogyasztók – amellett, hogy többet fogytak a 12 hét alatt – gyakrabban tartották be az ajánlott napi 3-5 adag zöldség fogyasztását. Több C-vitamint és káliumot is fogyasztottak, miközben pedig csökkent a bevitt szénhidrát teljes mennyisége.”A diéta és a testsúly a két legfontosabb megváltoztatható tényező a metabolikus szindróma kezelése során” – mondta Dr. John Foreyt a houstoni Baylor Egészségügyi Főiskoláról.

Még 7 érv a zöldséglevek mellett

1. Az ajánlott napi zöldségadag elfogyasztásának egyszerű módja
Ha már unod magába enni a zöldségeket, készíts belőlük turmixot, ízesítsd kedved szerint. Így egy kis változatosságot csempészel a mindennapokban és egy flakonban magaddal is viheted a munkába, iskolába. Kombinálhatod néha egy kevés gyümölccsel is. Készíts új ízvilágot!

2. A szervezetnek jóval könnyebb feldolgozni a folyadék formájában bevitt tápanyagokat, mint a szilárd táplálékokat

3. A frissen facsart zöldséglevek (és gyümölcslevek) ízletesebbek és egészségesebbek bármely boltban vásárolt terméknél
Minek vásárolnál a boltban “100%-os” gyümölcs és zöldségleveket, bedobozolva, mikor otthon is elkészítheted. Ráadásul arról tudod is, mit teszel bele, a bolti meg ki tudja mióta áll a polcon, ráadásul nem kevés színezéket, tartósítószert és ízfokozót is tartalmazhat a nyers gyümölcsökön és zöldségeken kívül… Készítsd el inkább otthon – A különbséget a szervezeted is érezni fogja.

4. Kezdd ezzel a napot!
A legjobb reggeli és nass, hiszen energiával tölti fel a szervezetedet.

5. A friss juice-ok energiával töltik fel a szervezetet, megnyugtatják az idegeket, méregtelenítő hatásúak, kitűnő kiegészítői egyes gyógymódoknak

6. Kedved szerint variálhatod, keverheted a zöldségeket, kombinálhatod egy kevés gyümölccsel is
Újíthatsz, kísérletezhetsz, úgy állítod össze a turmixodat, ahogy szeretnéd! Ezzel izgalmassá és megunhatatlanná teheted a zöldségleveidet!

7. A megfelelő szerkezettel könnyen és gyorsan elkészítheted
Az sem mindegy, mivel készíted el a zöldséglevedet. A zöldség- és gyümölcscentrifugák a magas fordulatszám miatt felhevítik a levet, ezért az veszít vitamin- és tápanyagtartalmából. Az EuJuicers zöldségprések ezzel szemben lassú fordulaton működnek, ennek köszönhetően megőrzik a zöldségek és gyümölcsök vitamin- és ásványi anyag tartalmát. Mindemellett a préselési eljárás több levet is biztosít, mint hagyományos gépek. Ide kattintva megnézhetitek ezeket a présgépeket!

forrás: www.macosz.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük