- 500 g friss spenót
- 125 g sajt (mozzarella vagy feta)
- 600 g csirkemell
- 2 tojás
- 30 g teljes kiőrlésű liszt
- 50 g zabkorpa
- 30 g olivaolaj
- 30 g vaj
- só, bors, szerecsendió
Elkészítése: Megmosott spenótot fedő alatt kevés vízzel és fűszerekkel megpároljuk és félretesszük hűlni.
A mozzarellát apróra felkockázzuk. A csirkemellfiléket kissé beirdaljuk.A mozzarellát összekeverjük a már kihűlt spenóttal és 4 részre osszuk. A húst irdalt részeit megtöltjük a masszával, és hústővel összetűzzük. A töltött csirkemelleket először lisztbe, majd az elkevert tojásba, végül a zabkorpába forgatjuk, és a panírt rányomkodjuk. A felforrósított olajon kb 10 perc alatt megsütjük. A serpenyőből az olajat kiöntjük. Beletesszük a vajat megolvasszuk, habosra felmelegítjük, és a rántott csirkemellekre locsoljuk. Párolt barna rizzsel tálaljuk.
Szénhidráttartalom: 64 g