Kategóriák
Hírek

Így gyógyítják a cukorbetegség okozta fekélyt

A végtagokon, különösen a lábon kialakuló fekélyeket nem szabad félvállról venni. Gyógyításuk ugyan bonyolult feladat, de megvan rá a megoldás! Egy új, hatékony, és eredményes módszer segítségével biztonságosan szabadulhatsz meg a nem kívánt fekélyektől, amik a cukorbetegség szövődményeként alakultak ki.

 

A fekély, mint szövődmény

 
A különböző fekélyek kialakulása nem ritka a cukorbetegeknél. Ez is egy olyan szövődmény, amelynek a kialakulása nagyban megnő, ha valaki cukorbeteg lesz. A leggyakrabban a lábon alakul ki. Ha a fekély nincs kezelve, és a probléma súlyosbodni kezd, akkor az érintett terület eltávolítása jöhet szóba. Ez lábfekély esetén akár amputációval is járhat.
Így mindenképpen érdemes már a kezdeti stádiumban elkezdeni hatékony kezelési módszerek valamelyikét, hogy ne legyen belőle nagyobb baj, visszafordíthatatlan szövődmény. Ennek kapcsán egy olyan eljárást mutatunk be, amit több betegen teszteltek már, és eredményesen működik.

 

Az egészséges láb

A lábon fordul elő a leggyakrabban a fekély

Apigrafos kezelés

 
A hagyományos terápiáknak is megvannak a maguk korlátaik és sajnos sok esetben már olyan mértékű a kár, hogy nem lehet segíteni a fekéllyel borított területen. Az apligráfos kezelés, egy olyan különleges eljárás, amely során kétrétegű mesterséges bőrt alkalmaznak az érintett területen.
Nem csak a cukorbetegség szövődményeként kialakult fekélyt képes gyógyítani, hanem akár a vénás fekélyt is. Hasonlít az élő bőrre, mert élő sejtekből áll, mégis egy mesterséges bőrrétegről van szó. Az apigrafos kezelést akár többször is meg kell ismételni, hogy gyógyulást eredményezzen. Ez mindig attól függ, hogy mennyire reagál eredményesen a kezelésre a beteg felület, illetve, hogy mekkora kárt okozott eddig a fekély. Súlyosabb esetekben is volt rá példa, hogy elegendőnek bizonyult mindössze két kezelés. A kezelések számát mindig a szakorvos határozza meg, a beteg felület ellenőrzése után.
Az egészséges láb

Az egészséges lábért sokat tesz az új eljárás

A módszer hatékony, de még vannak korlátai

Az apigrafos kezeléseknek köszönhetően több beteg meggyógyult és elkerülte a lábamputációt. A módszer sajnos nem csökkenti a fekélyek kialakulásának a valószínűségét, ezért újabb fekélyek kialakulására is számítani lehet. Ez abban az esetben merül amikor, valakinél nagyon magas a fekély kialakulásának a kockázata. Ilyen esetekben ezt a kockázati tényezőt kell csökkenti.
Több olyan esetben is sikerült gyógyulást elérni, amikor a betegnek már akkora fájdalmai voltak, és akkorára nőtt a fekély a lábán, hogy nem tudott járni. Az apigrafos kezelés azonban már két alkalom után meggyógyította a beteg testrészt.
Bár a módszer a súlyos eseteket is sikeresen gyógyítja, de azért van egy olyan határ, ami után már nincs más, csak a fekéllyel borított testrész eltávolítása. A módszert folyamatosan fejlesztik, így az sincs kizárva, hogy a jövőben olyan esetekben is segítséget tudnak nyújtani, ami jelenleg még nem lehetséges.
Forrás: macosz.hu

Így gyógyítják a cukorbetegség okozta fekélyt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük