Kategóriák
Életmód

Létezik egy hatóanyag kombináció, amelyben minden megtalálható…

Létezik egy hatóanyag kombináció, amelyben minden megtalálható, ami a vércukorszint és a diabétesz kontrollálásához szükséges!

Azt már tudjuk, hogy a gyógynövények nagyon sokat tudnak segíteni a minden napi harcunkban, anélkül, hogy károsítanák az egészségünket. Nem károsítják, hiszen nem szintetikus gyógyszerkészítményekről beszélünk, hanem természet adta ajándékokról, amelyet évezredek óta alkalmaznak az emberek. Egyes cukorbetegeknek a balzsam körte vált be jobban, míg másoknak a Gur-mar levél stb… Most találtam és már ki is próbáltam egy olyan kombinációt, amely egyesíti ezen „csoda” növények összes hatóanyagát! Ezt ki kell próbálnotok!

cukorbeteg hatóanyag kombinácio

Eme étrend-kiegészítő összetevői a szénhidrát anyagcsere szabályozásában játszanak szerepet. Fogyasztása segít egyensúlyban tartani a vércukorszintet, megelőzhető a vércukorszint nagyobb mértékű ingadozása és a cukorbetegség szövődményeinek kialakulása.
A készítmény aktív összetevői: Gynemna sylvestre (Gur-mar) levél, Pterocarpus marsupium (kelet-indiai kinofa) kéreg, Curcuma longa (kurkuma) gyökértörzs, Momordica charantia (balzsam körte) gyümölcs, Phyllanthus emblica (indiai egres) gyümölcs, Cinnamomum tamala (indiai babér) levél, Cyperus rotundus (Jáva fű) gyökér, Trigonella foenum-graecum (görögszéna) mag, Acacia catechu (katechu akácia) kéreg, Tinospora cordifolia, shilajit.

Ezek a hatóanyagok pontosan mire jók?

Gymnema sylvestre: hatóanyagai segítenek beállítani a normális vércukorszintet. A vércukorszint kiegyensúlyozásában az I.-es és a II.-es típusú cukorbetegeknek is a segítségére van. Ehhez többféle mechanizmussal járul hozzá. Fokozza az inzulintermelést a hasnyálmirigy ß-sejtjeiben. A gimneminsav gátolja a zsírok és a szénhidrátok felszívódását a bélből, így étkezések után nem emelkedik meg hirtelen a vércukorszint. Rendszeres fogyasztásával csökken a szájban az édes íz érzékelésének a képessége, így az édességek utáni vágy is.
Pterocarpus marsupium: a szénhidrátanyagcserére van pozitív hatással. Fő hatóanyagai a liquiritigenin és az izoliquiritigenin. Csökkenti a szénhidrátok felszívódását a bélből. Növeli a hasnyálmirigy inzulintermelését, hatással van a ß-sejtek regenerálódására. Hatásait kutatási eredmények is alátámasztják.
Curcuma longa: segíti az inzulin kiválasztását. Gyulladáscsökkentő hatása van.
Momordica charantia: stabilizálja és csökkenti a vércukorszintet és a koleszterinszintet. Vértisztító hatása is van.
Phyllanthus emblica: sok C-vitamint tartalmaz, erős antioxidáns, támogatja a szervezet ellenálló képességét, erősíti az immunrendszert.
Cinnamomum tamala: vércukorszint csökkentő hatása klinikailag igazolt. Gyógynövényként a leveleket vagy azok kivonatát hasznosítják. Kérge fűszer.
Cyperus rotundus: gyógynövényként a Tradicionális Kínai Gyógyászatban is használják. Emésztőrendszeri betegségek gyógyításában is bevált. Az utóbbi években több aktív hatóanyagot is izoláltak a növényből és vizsgálták azok hatásait. Többek között antioxidáns és diabétesz ellenes hatóanyagokat is meghatároztak.
Trigonella foenum-graecum: szerepe van a szénhidrát anyagcsere szabályozásában. Kutatásokat a II-es típusú diabétesz esetén végeztek.
Acacia catechu: flavonoidokat tartalmaz, melyek gyulladáscsökkentő hatásúak. A cukorbetegségkísérő tüneteinek a csökkentésében van szerepe.
Tinospora cordifolia: májregeneráló, immunerősítő hatóanyagai vannak. Az Ayurvedikus gyógyászatban a diabétesz kezelésében gyakran használják.
Shilajit: a Himalájában megtalálható gyógyír. Növényi eredetű szerves és szervetlen összetevők keveréke. Erősíti az immunrendszert és szintén erős antioxidáns.
Forrás: macosz.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük