Kategóriák
Desszert Receptek

Csokis-fahéjas muffin

Nem véletlenül divatos manapság nálunk is a muffin: receptünk könnyen, gyorsan elkészíthető, garantált a siker, sőt az elkészült süteményt lefagyaszthatjuk, és bármikor felmelegíthető a mikróban. Érdemes tehát nagyobb adagot sütni, mert biztosan a család kedvence lesz. kep (217)

A recept hozzávalói (12 darab):

  • 250g liszt
  • 15g édesítőpor
  • 100g margarin
  • 200ml tej
  • 1 tojás
  • 1 csomag diebetikus fahéjas fruktóz
  • 50g diebetikus étcsokoládé

A recept elkészítése:

A margarint habosra keverjük az édesítőporral és a tojással, majd felváltva belekeverjük az átszitált lisztet, sütőport, sót, fahéjas fruktózt és az apróra feldarabolt csokoládét. A muffinformákat kibéleljük papírral vagy kivajazzuk és ¾ részig megtöltjük a tésztával. Előmelegített sütőben 180 ºC-on 20-25 percig sütjük.

100g szénhidrát-tartalma: 41g

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 
Szénhidrát – 1 db
18,5 g
Teljes mennyiség
223,5 g

Forrás: cukorbetegkonyha.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük