Nem véletlenül divatos manapság nálunk is a muffin: receptünk könnyen, gyorsan elkészíthető, garantált a siker, sőt az elkészült süteményt lefagyaszthatjuk, és bármikor felmelegíthető a mikróban. Érdemes tehát nagyobb adagot sütni, mert biztosan a család kedvence lesz.
A recept hozzávalói (12 darab):
- 250g liszt
- 15g édesítőpor
- 100g margarin
- 200ml tej
- 1 tojás
- 1 csomag diebetikus fahéjas fruktóz
- 50g diebetikus étcsokoládé
- só
A recept elkészítése:
A margarint habosra keverjük az édesítőporral és a tojással, majd felváltva belekeverjük az átszitált lisztet, sütőport, sót, fahéjas fruktózt és az apróra feldarabolt csokoládét. A muffinformákat kibéleljük papírral vagy kivajazzuk és ¾ részig megtöltjük a tésztával. Előmelegített sütőben 180 ºC-on 20-25 percig sütjük.
100g szénhidrát-tartalma: 41g
A recept tápanyagtartalma:
A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!
Szénhidrát – 1 db
223,5 g
Forrás: cukorbetegkonyha.hu