Kategóriák
Receptek Vegetáriánus

Sült spárga fokhagymás-citromos szósszal

Ez a sült spárga remek kezdés egy többfogásos menüsorhoz, de természetesen önmagába is fogyasztható. A csökkentett zsírtartalmú majonéz felesleges kalóriabevitel nélkül is krémessé teszi a szószt. A látvány és az íz tovább fokozható, ha apróra vágott főtt tojással szórjuk meg a tetejét.

fokhagymás_citromos_spárga

Nehézségi fok: könnyű
Időszükséglet: 20 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

  • 1000g spárga
  • 10ml (kb. 2 teáskanál) extraszűz olivaolaj
  • 1 csipet só
  • 30ml (kb. 2 evőkanál) csökkentett zsírtartalmú majonéz
  • 10g reszelt parmezánsajt
  • 2 evőkanál víz
  • 2 db apróra vágott szardella filé
  • 1 közepes fokhagyma gerezd
  • 15ml (kb1 evőkanál) citromlé
  • 2 db apróra darabolt keménytojás

A recept elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt. Az olívaolajat keverjük össze a sóval, mártsuk bele egyenként a spárgákat, majd sütőpapírral bélelt tepsibe fektessük és 15-20 percen át süssük a sütőben, amíg megpuhul. Félidőben forgassuk meg őket. Közben keverjük össze a majonézt, a parmezánsajtot, a vizet, az apróra vágott szardella filéket, az áttört fokhagymát és a citromlevet. Tálaláskor a tányérre helyezett spárgákra tegyünk ízlés szerint a szószból és szórjuk meg az apróra vágott keménytojással.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 
Energia
Szénhidrát
Fehérje
Zsír
1 adag

495 kCal/
6,7 g
6,4 g
7,3 g
forrás: diabpont

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük