Ez a sült spárga remek kezdés egy többfogásos menüsorhoz, de természetesen önmagába is fogyasztható. A csökkentett zsírtartalmú majonéz felesleges kalóriabevitel nélkül is krémessé teszi a szószt. A látvány és az íz tovább fokozható, ha apróra vágott főtt tojással szórjuk meg a tetejét.
A recept hozzávalói (4 adag):
- 1000g spárga
- 10ml (kb. 2 teáskanál) extraszűz olivaolaj
- 1 csipet só
- 30ml (kb. 2 evőkanál) csökkentett zsírtartalmú majonéz
- 10g reszelt parmezánsajt
- 2 evőkanál víz
- 2 db apróra vágott szardella filé
- 1 közepes fokhagyma gerezd
- 15ml (kb1 evőkanál) citromlé
- 2 db apróra darabolt keménytojás
A recept elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt. Az olívaolajat keverjük össze a sóval, mártsuk bele egyenként a spárgákat, majd sütőpapírral bélelt tepsibe fektessük és 15-20 percen át süssük a sütőben, amíg megpuhul. Félidőben forgassuk meg őket. Közben keverjük össze a majonézt, a parmezánsajtot, a vizet, az apróra vágott szardella filéket, az áttört fokhagymát és a citromlevet. Tálaláskor a tányérre helyezett spárgákra tegyünk ízlés szerint a szószból és szórjuk meg az apróra vágott keménytojással.
A recept tápanyagtartalma:
A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!
Energia
Szénhidrát
Fehérje
Zsír
495 kCal/
6,7 g
6,4 g
7,3 g
forrás: diabpont