A kemény tojásokat számtalan töltelékkel tehetjük ízletessé, látványossá, amelyek remek díszítésül is szolgálnak a húsvéti asztalon.

A recept hozzávalói (4 darab):
- 4 db tojás
- 100g csirkemáj
- só
- bors
- 50ml mustár
A recept elkészítése:
A csirkemájat megmossuk, megtisztítjuk, majd kevés olajon megsütjük. Hagyjuk kihűlni. A tojásokat megfőzzük, hideg vízben lehűtjük, héjától megtisztítjuk, majd hosszában kettévágjuk. A sárgákat egy tálba szedjük, hozzáadjuk az apró darabokra vágott csirkemájat, sózzuk, borsozzuk, és mustárral kikeverjük. Ha túl kemény lenne a massza, egy kis natúr joghurtot is rakhatunk hozzá. Ezzel a májas töltelékkel töltjük meg a tojásfehérjéket. Salátaágyon tálaljuk.
A recept tápanyagtartalma:
A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!
Energia
Szénhidrát
Fehérje
Zsír
100,4 kCal/430,4 kJ
0 g
10,53 g
5,86 g
forrás: cukorbetegkonyha.hu