Diétás vacsorának, köretnek és vendégvárónak is remekül alkalmazható ez az egyszerű, de igen ízletes előétel, húsvétkor pedig elmaradhatatlan fogás a sonka mellett!

A recept hozzávalói (4 darab):
- 4 db tojás
- 5dkg vaj
- 4 fokhagymagerezd
- só
A recept elkészítése:
A tojásokat keményre főzzük, közben a vajat megolvasztjuk és belekeverjük az áttört fokhagymát. A keményre főtt tojásokat hosszában kettévágjuk és óvatosan kiemeljük a sárgájukat.A fehérjékben egy-két kiskanál olvasztott fokhagymát teszünk, majd visszahelyezzük beléjük a sárgákat. Egy jénai tálba hasra fordítva sorba lerakjuk a fél tojásokat, ráöntjük a maradék vajat, kicsit megsózzuk és a hűtőbe tesszük.
Retek, paradicsom, paprika, zöldhagyma és minden más zöldség illik hozzá!
A recept tápanyagtartalma:
A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!
Energia
Fehérje
Zsír
180 kCal/758 kJ
6 g
13 g
forrás: cukorbetegkonyha