Kategóriák
Receptek Sertés

Baconos sült gomba

A mediterrán konyha apró gyöngyszeme ez a finomság is, amely pillanatok alatt elkészíthető, előételnek vagy akár könnyű vacsorának is fogyasztható. Persze az sem egy elhanyagolható szempont, hogy szénhidráttartalma rendkívül alacsony!

Nehézségi fok: nagyon könnyű
Időszükséglet: 20 perc
baconos_sült_gomba

A recept hozzávalói (2 adag):

  • 2x250g fagyasztott szeletelt gomba (természetesen friss gombából is elkészíthető)
  • 2x30g felkockázott bacon
  • 2 gerezd fokhagyma
  • oregano
  • bors

A recept elkészítése:

A szeletelt fagyasztott gombából lemérünk 2x250g-nyi mennyiséget és feltesszük egy kis lábos vízben főni. (Ha friss gombából készítjük, akkor a gomba megtisztítása és felszeletelése után ugyanezt az eljárást alkalmazzuk.) Ha felforrt a víz, leszűrjük a gombát és kettéosztjuk két, előzetesen olívaolajjal kikent tűzálló tálkába. Mindkét adagot összekeverjük a felkockázott 30-30g baconnel és az áttört fokhagymával, sózzuk egy kicsit, borsozzuk és megszórjuk oregánóval ízlás szerint, majd összeforgatjuk.

Forró sütőbe tesszük és addig sütjük, amíg aa szalonna kezd megpirulni.

Forrón tálaljuk. (Tálalásnál ízlés szerint szórhatunk rá reszelt sajtot is) Kitűnő nyári vacsora!

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 
Energia
Szénhidrát
Fehérje
Zsír
1 adag

203 kCal/850 kJ
4,1 g
13 g
14,3 g
Teljes mennyiség
405 kCal/1699 kJ
8,25 g
25,3 g
28,5 g

forrás: cukorbetegkonyha

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük