A bruschetta (ejtsd: bruszketta) eredetileg Közép-Olaszországból származó étel, amelyet már a XVI. században is fogyasztottak.Lehet előétel, lehet egy gyors vacsora, vagy csak egyszerűen a lenyűgözés eszköze egy grillpartin.
Nehézségi fok: nagyon könnyű
Időszükséglet: 10 perc

A recept hozzávalói (4 adag):
- 500g paradicsom (5-6db)
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olíva olaj
- bazsalikom
- fekete bors
- só
- oregánó
A recept elkészítése:
A paradicsomot apró kockákra vágjuk, összekeverjük a zúzott fokhagymával, az olajjal és a fűszerekkel. Fél órát állni hagyjuk, majd piritóssal fogyasztjuk.
- ha tehetjük, készítsük friss fűszerekkel, amelyeket nagyon apróra vágunk, mert így még aromásabb ízt érünk el
- hagyományosan bagettel kínálják, de bármilyen pirított kenyérfélével fogyasztható
A recept tápanyagtartalma:
A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!
Szénhidrát
1 adag
5 g
5 g
Teljes mennyiség
20 g
20 g
A kenyér szénhidrát tartalmát ne felejtsük el hozzáadni!
forrás: cukorbetegkonyha