Kategóriák
Olasz Receptek

Bruschetta

A bruschetta (ejtsd: bruszketta) eredetileg Közép-Olaszországból származó étel, amelyet már a XVI. században is fogyasztottak.Lehet előétel, lehet egy gyors vacsora, vagy csak egyszerűen a lenyűgözés eszköze egy grillpartin.

Nehézségi fok: nagyon könnyű
Időszükséglet: 10 perc
Tomato-Bruschetta-with-Ricotta-and-Basil1

A recept hozzávalói (4 adag):

  • 500g paradicsom (5-6db)
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olíva olaj
  • bazsalikom
  • fekete bors
  • oregánó

A recept elkészítése:

A paradicsomot apró kockákra vágjuk, összekeverjük a zúzott fokhagymával, az olajjal és a fűszerekkel. Fél órát állni hagyjuk, majd piritóssal fogyasztjuk.

  • ha tehetjük, készítsük friss fűszerekkel, amelyeket nagyon apróra vágunk, mert így még aromásabb ízt érünk el
  • hagyományosan bagettel kínálják, de bármilyen pirított kenyérfélével fogyasztható

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 
Szénhidrát
1 adag

5 g
Teljes mennyiség
20 g
A kenyér szénhidrát tartalmát ne felejtsük el hozzáadni!

forrás: cukorbetegkonyha

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük