Kategóriák
Receptek Vegetáriánus

Almaleves

Az alma rendkívül népszerű és egészséges gyümölcs, a nyers fogyasztáson túl könnyű hideg levest készíthetünk belőle a meleg nyári napokra – receptünk akár a lehullott, sérült példányok felhasználásával elkészíthető.

hideg-almaleves

A recept hozzávalói (8 adag):

  • 2 liter víz
  • 2 kg savanykás alma
  • 400g tejföl
  • 3 dl tejszín
  • 8 dkg liszt
  • 6 szem szegfűszeg
  • 1 citrom
  • 5 ml folyékony édesítőszer

A recept elkészítése:

A forrásban lévő vízhez adjuk az 1 citrom levét, majd beledobjuk a megmosott, megtisztított almadarabokat és a szegfűszeget. A tejfölt, a tejszínt és a lisztet jól elkeverjük, majd apránként a leveshez adjuk, és ismét felforraljuk. Ha elkészült, hozzáadjuk fél citrom reszelt héját és kihűtjük a levest. Tálalás előtt 5 ml édesítő folyadékot keverünk hozzá.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

Szénhidrát
1 adag
28,5 g
Teljes mennyiség
228 g

forrás: cukorbetegkonyha

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük