Az alma rendkívül népszerű és egészséges gyümölcs, a nyers fogyasztáson túl könnyű hideg levest készíthetünk belőle a meleg nyári napokra – receptünk akár a lehullott, sérült példányok felhasználásával elkészíthető.

A recept hozzávalói (8 adag):
- 2 liter víz
- 2 kg savanykás alma
- 400g tejföl
- 3 dl tejszín
- 8 dkg liszt
- 6 szem szegfűszeg
- 1 citrom
- 5 ml folyékony édesítőszer
A recept elkészítése:
A forrásban lévő vízhez adjuk az 1 citrom levét, majd beledobjuk a megmosott, megtisztított almadarabokat és a szegfűszeget. A tejfölt, a tejszínt és a lisztet jól elkeverjük, majd apránként a leveshez adjuk, és ismét felforraljuk. Ha elkészült, hozzáadjuk fél citrom reszelt héját és kihűtjük a levest. Tálalás előtt 5 ml édesítő folyadékot keverünk hozzá.
A recept tápanyagtartalma:
A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!
28,5 g
228 g
forrás: cukorbetegkonyha