Kategóriák
Csirke Receptek

Csirkeaprólék leves

A recept hozzávalói (4 adag):

  • 500g csirkeaprólék
  • 200g vegyes zöldség
  • 50g zöldborsó
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2-3 szál zöldpetrezselyem
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 1 teáskanál édes pirospaprika
  • olaj
  • 2 evőkanál liszt

csirke_aprolék_leves

A recept elkészítése:

Az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk az olajon, rátesszük a paradicsompürét, a sót, a zöldborsót, a csirkeaprólékot, a kockára vágott zöldségeket, majd fedő alatt pároljuk. Ha már majdnem puha és a levét elfőtte, megszórjuk liszttel, gyengén megpirítjuk, ráhintjük az apróra vágott zöldpetrezselymet és a paprikát, majd felengedjük vízzel és puhára főzzük.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 
Energia
Szénhidrát
Fehérje
Zsír
1 adag

130 kCal/546 kJ
8,4 g
12,1 g
5,2 g
Teljes mennyiség
520 kCal/2184 kJ
33,6 g
48,4 g
20,8 g

forrás: cukorbetegkonyha

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük