A recept hozzávalói (4 adag):
- 500g csirkeaprólék
- 200g vegyes zöldség
- 50g zöldborsó
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2-3 szál zöldpetrezselyem
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 1 teáskanál édes pirospaprika
- só
- olaj
- 2 evőkanál liszt
A recept elkészítése:
Az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk az olajon, rátesszük a paradicsompürét, a sót, a zöldborsót, a csirkeaprólékot, a kockára vágott zöldségeket, majd fedő alatt pároljuk. Ha már majdnem puha és a levét elfőtte, megszórjuk liszttel, gyengén megpirítjuk, ráhintjük az apróra vágott zöldpetrezselymet és a paprikát, majd felengedjük vízzel és puhára főzzük.
A recept tápanyagtartalma:
A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!
Energia
Szénhidrát
Fehérje
Zsír
1 adag
130 kCal/546 kJ
8,4 g
12,1 g
5,2 g
130 kCal/546 kJ
8,4 g
12,1 g
5,2 g
Teljes mennyiség
520 kCal/2184 kJ
33,6 g
48,4 g
20,8 g
520 kCal/2184 kJ
33,6 g
48,4 g
20,8 g
forrás: cukorbetegkonyha