Elkészítési idő: kb. 30 perc
Hozzávalók:
- ½ kg friss málna
- 2 dl pezsgő
- 6 tojás sárgája
- 3 evőkanál porcukor
A málnát mossuk meg, csöpögtessük le. Ezután tegyük üvegpoharakba, ha van, akkor akár koktélos poharat is választhatunk. Készítünk egy vízfürdőt, fontos, hogy a víz ne forrjon, csak gyöngyözzön. Egy olyan tálat válasszunk, amit fölé tudunk majd rakni. Ebben kikeverjük a porcukrot a pezsgőt és a tojás sárgáját. A vízfürdőbe rakjuk a tálat és kb. 15 perc alatt robotgéppel sűrű krémmé keverjük. Ha kész, ráhalmozzuk a málnára. Mentalevéllel is díszíthetjük.
Tipp! Bármilyen gyümölcsre elkészíthetjük, rétegezhetjük is.
Jó tudni! Nyírfacukorból is kapható porcukor, cukorbetegek, diétázók azt is használhatják.
Tápérték (100 g)
Málna | Pezsgő | Tojássárgája | Porcukor | |
Energia | 52 kcal | 76 kcal | 322 kcal | 389 kcal |
Fehérje | 1,2 g | 0,3 g | 15,9 g | 0 g |
Zsír | 0,6 g | 0 g | 26,5 g | 0 g |
Szénhidrát | 11,9 g | 1,4 g | 3,6 g | 99,7 g |
Forrás: egeszsegtukor.hu