Kategóriák
Desszert Receptek

Pezsgőkrémes málna

Elkészítési idő: kb. 30 perc
Hozzávalók:

  • ½ kg friss málna
  • 2 dl pezsgő
  • 6 tojás sárgája
  • 3 evőkanál porcukor

Pezsgőkrémes málna - Egészségséf
A málnát mossuk meg, csöpögtessük le. Ezután tegyük üvegpoharakba, ha van, akkor akár koktélos poharat is választhatunk. Készítünk egy vízfürdőt, fontos, hogy a víz ne forrjon, csak gyöngyözzön. Egy olyan tálat válasszunk, amit fölé tudunk majd rakni. Ebben kikeverjük a porcukrot a pezsgőt és a tojás sárgáját. A vízfürdőbe rakjuk a tálat és kb. 15 perc alatt robotgéppel sűrű krémmé keverjük. Ha kész, ráhalmozzuk a málnára. Mentalevéllel is díszíthetjük.
Tipp! Bármilyen gyümölcsre elkészíthetjük, rétegezhetjük is.
Jó tudni! Nyírfacukorból is kapható porcukor, cukorbetegek, diétázók azt is használhatják.
Tápérték (100 g)

Málna Pezsgő Tojássárgája Porcukor
Energia 52 kcal 76 kcal 322 kcal 389 kcal
Fehérje 1,2 g 0,3 g 15,9 g 0 g
Zsír 0,6 g 0 g 26,5 g 0 g
Szénhidrát 11,9 g 1,4 g 3,6 g 99,7 g

 
Forrás: egeszsegtukor.hu
 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük