Kategóriák
Csirke Receptek

Paradicsomos, vargányás csirkemell

Elkészítési idő: kb. 60 perc
Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 5 dkg szárított vargánya
  • 1 doboz (0,5 l) sűrített paradicsom
  • 1 dl csirke alap lé
  • 1 fej vöröshagyma aprítva
  • 3 gerezd fokhagyma zúzva
  • só, bors, kakukkfű, bazsalikom
  • olíva olaj

Paradicsomos, vargányás csirkemell - Egészségséf
A szárított vargányát leforrázzuk, és kb. 30 percig állni hagyjuk. Addig az olajon a hagymát megdinszteljük, rádobjuk a csíkokra vágott csirkemellet és megforgatjuk, hogy kapjon egy fehér kérget. Hozzáadjuk a gombát, fokhagymát,  a sűrített  paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, 1-1 kiskanál kakukkfüvet és bazsalikomot adunk hozzá. Összekeverjük, felöntjük az alap lével, lefedve kb. 30 perc alatt készre főzzük közepes lángon. Ha szükséges, akkor a gomba levével pótoljuk az elfőtt alaplevet.
Tipp! Használhatunk szárított vegyes erdei gombát vagy fafülgombát is. Ha fagyasztott gombakeveréket találunk csak, azt természetesen nem kell leforrázni, hanem még fagyosan adjuk a hóshoz.
Jó tudni! Az összetevőknek alacsony a kalóriatartalma, diétázók és cukorbetegek is fogyaszthatják. Sűrített paradicsom helyett frisset is használhatunk. Ebben az esetben húzzuk le a héját, és botturmix segítségével pépesítsük.
Tápérték (100 g)

Csirkemell Sűrített paradicsom Vargánya Olíva olaj
Energia 114 kcal 77 kcal 40 kcal 902 kcal
Fehérje 21,2 g 3,5 g 5,7 g 0 g
Zsír 2,6 g 0,7 g 0,2 g 100 g
Szénhidrát 0 g 14 g 3,8 g 0 g

Forrás: egeszsegtukor.hu
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük