A meggy számos pozitív hatása mellett, segít a méregtelenítésben és az izmok regenerálódásában is, így érdemes sokat fogyasztani belőle. Bátran süssünk és főzzünk vele.
Hozzávalók
- 1,5 pohár őrölt kókuszreszelék
- 3/4 pohár őrölt zabpehely
- 4 ek xilit
- fél csomag sütőpor
- 3/4 pohár olvasztott vaj
- 3 felvert tojás
- 1 ek vanília esszencia
- 60-70 dkg meggy
Az öntethez:
- fél pohár olvasztott vaj
- 2 tojás
- 1 ek xilit
- fahéj
Elkészítés
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, majd a tészta hozzávalóit alaposan dolgozzuk össze egy mixer segítségével. A kapott morzsás tésztát nyomkodjuk bele egy papírral bélelt formába, és tegyünk rá annyi meggyet, hogy egyáltalán ne látszódjon a tészta. Ezután szórjunk egy-két evőkanál xilitet a meggyre, majd 40 percre tegyük be a sütőbe. Amíg sül a pite, keverjük össze az öntet hozzávalóit, majd a negyven perc letelte után, vegyük ki a pitét, öntsük rá a fahéjas öntetet és még legalább 20-25 percig süssük tovább.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a cikket másokkal is!
femcafe.hu