Kategóriák
Életmód

Cukorgyilkos növény segít a fogyásban

A gymnema sylvestre elnyomja az éhségérzetet és megszünteti az édesség utáni vágyat. Fogyókúrázóknak aranyat ér, de cukorbetegek kiegészítő kezelésként is alkalmazható.
Az elhízás népbetegség, ezért kerül a kutatók érdeklődési körébe számos, mára “elfeledett” ősi “orvosság”. Mint a gymnema sylvestre, ez a Dél-és Közép India esőerdőiben őshonos kúszónövény. Két fontos felhasználási területe van: segíti a fogyást és hatékonyan járul hozzá a cukorbetegség kezeléséhez. Igazán jó hír, hogy a különféle étrendkiegészítők közvetítésével a gymnema sylvestre jótékony hatásait immár itthon is élvezhetjük.
Őshazájában a növény elnyerte a cukorgyilkos jelzőt, mivel semlegesíti a szájban az édes ízt. Annak, aki valaha próbált már fogyókúrázni, nem kell ecsetelni, mit is jelent ez. Nincs több lopva kanalazott jégkrém, titokban bekapott csoki, a kávéba sem szükséges egy halom cukrot szórni. A gymnema sylvestre úgy segít úrrá lenni az édesség utáni vágyon, hogy nem szükséges akaraterőnkkel elmenni a falig.
Gymnema-sylvestre
Csökkenti az éhségérzetet is, amely már önmagában is nagy segítség, hogy az étkezések során kevesebb kalóriát vigyünk szervezetünkbe. Cukorbetegek számára is ajánlott, mert akár megduplázhatja az inzulintermelő sejtek mennyiségét, hozzájárul a vércukor szintjének normális szinten tartásához. Kísérletek bizonyítják, hogy a gymnema sylvestre kivonata növeli az inzulin hatékonyságát, az 1-es típusú diabéteszben szenvedő páciensek ezt fogyasztva kevesebb inzulinra szorultak. A kivonat szedése mellett a 2-es típus esetén is kevesebb gyógyszerre van szükség.
Itt is felhívjuk azonban a figyelmet, hogy mindent elsöprő csodaszer nem létezik, a gymnema sem az. Kiegészítőként ajánljuk, főleg cukorbetegek számára a kezelőorvossal történt konzultáció alapján.
forrás: egeszsegplazabudapest.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük