Kategóriák
Hírek

SOHA MÉG ENNYI CUKORBETEG LÁBAT NEM KELLETT LEVÁGNI ANGLIÁBAN

Minden korábbinál több diabéteszes, hetente 135 veszítette el a lábát, figyelmeztetett egy civil szervezet. Kormányzati intézkedést sürgetnek, hogy az érintettek megkapják azt a törődést és figyelmet, amire szükségük van.

A Diabetes UK szerint, bár az amputációk megelőzése a figyelem középpontjában van, azok száma, akik elveszítik a lábukat, mégis nő, aminek részben az az oka, hogy egyre több a beteg.
Young Woman Walking
Young Woman Walking
A diabétesszel összefüggő amputációk száma Angliában több, mint 7000 évente, míg korábban 6677 volt. A civil szervezet szerint a műtétek 80 százaléka megelőzhető lenne, ha a cukorbetegek megkapnák a megfelelő ellátást.
Mind a 1-es, mind a 2-es típusú cukorbetegség okozhat neuropátiát és keringési rendellenességet, és akik ezektől szenvednek, azoknál 15-szörösére nő a valószínűsége, hogy elveszítik valamelyik lábukat.
Az egyesült Királyságban 3,9 millió ember él 2-es típusú diabétesszel,amelynek a kialakulása összefügg a mozgásszegény életmóddal, az egészségtelen étrenddel és az elhízással. Becslések szerint további 590 000 ember él úgy, hogy még nem diagnosztizálták náluk a betegséget.
forrás: vs.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük