Kategóriák
Hírek

Videó játék az elhízás ellen

Az Exter Egyetem és a Cardiff Egyetem közöses kifejlesztettek egy videó játékot, ami egyszerre segíthet fogyni, és csökkenti a nassolási vágyat.

Az egészséges testsúly megtartása életfontosságú egy cukorbeteg ember számára, hiszen minden plusz nem csak a mérleg mérője emelkedik, de a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának esélye is.

Az új játék az ember viselkedési problémáit célozza, egész pontosan a túlzó alkoholfogyasztásra, és a túlevésre próbál megoldást találni.

video_game
41 felnőtt végzett 4-szer 10 perces felkészítő tréninget online. A játék célja nagyon egyszerű, mindössze annyi, hogy egyszer se nyomjanak az egészségtelen ételek képeire, ellenben minél gyorsabban reagáljanak, az egészségesekre, mint például a gyümölcs. Ezzel beállítva az agyat arra, hogy a magas kalóriatartalmú ételeket egy „megállj” képpel kösse össze.

A résztvevők átlag 0.7 kg-ot fogtam egy héttel a tréning után, és 220 kalóriával fogyasztottak kevesebbet. 6 hónappal később a fogyás még mindig megfigyelhető volt, és az egészségtelenül túlzó nassolás is megszűnt.

Ha a résztvevők elcsábultak, volna egy-egy kalória bombára, azt jelenteniük kellett online, és egy héten legalább 3-szor be kellett számolniuk az átlagos ételbevitelt.

„Az eredmények arra engednek következtetni, hogy ezt a kognitív tréninges megközelítést érdemes további teszteknek alávetni. Ez ingyenes, egyszerű és a résztvevők 88%-ka jelezte vissza, hogy boldogan folytatná. Ez izgalmas lehetőségek kapuit nyitja meg a kutatók számár, új viselkedés befolyásoló módszerek kifejlesztésére.” Mondta Natali Lawrence az Exter Egyetem vezető kutatója.

Forrás: http://www.diabetes.co.uk/news/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük