Kategóriák
Hírek

Erős izomzattal a cukorbetegség ellen

A Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism című folyóiratban megjelent friss tanulmány szerint izmaink tömegének növelésével csökkenthetjük a kettes típusú diabétesz kockázatát.

izom

A kutatók 13 644 felnőtt adatait vizsgálták meg, akik 1988 és 1994 között részt vettek egy az Egyesült Államokban készült egészségügyi felmérésen, és arra a felismerésre jutottak, hogy a csont-izomzat mértékében bekövetkező minden tízszázaléknyi növekedés 11 százalékkal csökkentette az inzulin rezisztenciát, ami a cukorbetegség egyik előjele. További 12 százaléknyi csökkenés mutatkozott a normálisnál magasabb vércukorszint előfordulásában is, számoltak be róla a Los Angeles-i Kalifornia Egyetem kutatói.

”Az eredmények fényében elmondhatjuk, hogy a fogyás mellett az izomzat erősítésének is nagy szerepe van az anyagcsere-folyamatok javításában” – fejtette ki Dr. Preethi Srikinathan, az egyetem tanársegédje. ”Ez jó hír azon túlsúlyos betegek számára, akik nehezen veszítenek súlyúkból, hiszen már az is kedvező hatással van szervezetükre, ha mozognak és igyekeznek minél fittebb életmódot követni.”

forrás: betegszoba.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük