Kategóriák
Desszert Receptek

Diabetikus réteges torta

cake

Hozzávalók:

 25 dkg light margarin,
10 dkg fruktóz,
5 db tojás,
1 citrom reszelt héja,
1/2 dl rum,
5 dkg darált mandula,
12 dkg liszt,
12 dkg étkezési keményítő,
4 evőkanál diabetikus lekvár,
5 dkg diabetikus csokoládé,
1 csomag sütőpor,
Vágott pisztácia,

2 evőkanál olaj,
A margarint habosra keverjük a fruktózzal, a tojássárgáját belekeverjük a krémbe, hozzáadjuk a reszelt citromhéját és a darált mandulát.

Beleszitáljuk a keményítővel és sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és apránként a masszához adagoljuk.
Kikent tortaformába öntünk egy vékony réteget. Előmelegített sütőben, 6-8 percig sütjük. Rákenjük a következő réteget és kb. 5 percig sütjük. Összesen 10-12 réteg lesz.
Közben, minden harmadik réteget vékonyan bevonunk felmelegített és áttört diabetikus lekvárral. A kihűlt tortát bevonjuk a felolvasztott és 1-2 evőkanál olajjal higított csokoládéval.
Tetejét megszórjuk vágott pisztáciával.
forrás: macosz.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük