Az őszibarack az egyik kedvenc gyümölcsöm nyáron. Felhasználási lehetősége végtelen, a levestől a mártáson át a desszertig. Nyárra inkább olyan desszertet javasolnék, amit nem kell főzni vagy sütni, könnyű, hűsítő
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Hozzávalók:
- 2-3 db őszibarack
- 2 kis doboz natúr krémjoghurt
- méz ízlés szerint
- ½ kávéskanál fahéj
- vanília
Az őszibarackot mossuk meg, magozzuk ki és vágjuk kockákra. A joghurtot keverjük ki a mézzel, a fahéjjal és a vaníliával. Vagy keverjük bele a barackot és úgy töltsük poharakba, vagy rétegezzük, a barackot és a joghurtot. Hűtőbe tároljuk tálalásig.
Tipp! Használhatunk ízesített joghurtot is. Ha szeretnénk, akkor kekszet is tehetünk a pohár aljába.
Jó tudni! Diétázók, cukorbetegek méz helyett használjanak ízlés szerint nyírfacukrot.
Tápérték (100 g)
Őszibarack | Natúr joghurt | Méz | |
Energia | 39 kcal | 59 kcal | 304 kcal |
Fehérje | 0,9 g | 3,1 g | 0,3 g |
Zsír | 0,2 g | 3,1 g | 0 g |
Szénhidrát | 9,5 g | 3,9 g | 82,4 g |
Forrás: egeszsegtukor.hu