Kategóriák
Desszert Receptek

Őszibarack joghurtkrémmel – cukormentes recept

Az őszibarack az egyik kedvenc gyümölcsöm nyáron. Felhasználási lehetősége végtelen, a levestől a mártáson át a desszertig. Nyárra inkább olyan desszertet javasolnék, amit nem kell főzni vagy sütni, könnyű, hűsítő

kep (714)

Elkészítési idő: kb. 20 perc

Hozzávalók:

  • 2-3 db őszibarack
  • 2 kis doboz natúr krémjoghurt
  • méz ízlés szerint
  • ½ kávéskanál fahéj
  • vanília

Az őszibarackot mossuk meg, magozzuk ki és vágjuk kockákra. A joghurtot keverjük ki a mézzel, a fahéjjal és a vaníliával. Vagy keverjük bele a barackot és úgy töltsük poharakba, vagy rétegezzük, a barackot és a joghurtot. Hűtőbe tároljuk tálalásig.

Tipp! Használhatunk ízesített joghurtot is. Ha szeretnénk, akkor kekszet is tehetünk a pohár aljába.

Jó tudni! Diétázók, cukorbetegek méz helyett használjanak ízlés szerint nyírfacukrot.

Tápérték (100 g)

Őszibarack Natúr joghurt Méz
Energia 39 kcal 59 kcal 304 kcal
Fehérje 0,9 g 3,1 g 0,3 g
Zsír 0,2 g 3,1 g 0 g
Szénhidrát 9,5 g 3,9 g 82,4 g

Forrás: egeszsegtukor.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük