Kategóriák
Desszert Receptek

Ribizlipüré

Sokszor nem tudjuk, hogy egy-egy sültet mivel tehetünk különlegesebbé. Érdemes kihasználni, hogy most rengeteg friss, hazai gyümölcs van a piacon. Készítsünk belőle szószokat, mártásokat.
kep (716)
 
Elkészítési idő: kb. 1 óra
Hozzávalók:

  • 1 kg ribizli
  • 2,5 dl rozé
  • 5 evőkanál cukor
  • 6-7 mentalevél

Ribizlipüré - Egészségséfünk receptje

A ribizlit jól megmossuk, majd leszemezzük. Egy edénybe beleöntjük a ¾ részét és hozzáadunk kb. 4 dl vizet és a bort. Felforraljuk, 15 percig főzzük. Levesszük a tűzről, és egy másik főzőedénybe átpaszírozzuk. Hozzáadjuk a cukrot és a mentaleveleket. Visszatesszük főni, amikor elolvadt benne teljesen a cukor, akkor hozzáadjuk a visszamaradt ribizli szemeket, és még kb. 5 percig főzzük.

Tipp! Ezt a pürét nemcsak húsokhoz, hanem rántott sajtokhoz is adhatjuk.
Jó tudni! Akinek fontos, cukor helyett használjon nyírfacukrot (cukorbetegek, diétázók)
Tápérték (100 g)

Ribizli Bor Kristálycukor
Energia 56 kcal 83 kcal 390 kcal
Fehérje 1,4 g 0 g 0 g
Zsír 0,2 g 0 g 0 g
Szénhidrát 13,8 g 2,7 g 99,9 g

Forrás: egeszsegtukor.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük