Kategóriák
Pulyka Receptek

Töltött pulykamell

Még nyáron is előfordul, hogy bekényszerülünk a konyhába. Vagy azért, mert az idő nem engedi a kinti sütögetést, vagy azért, mert nincs rá lehetőségünk. Erre az alakalomra készültem egy egyszerű húsétellel.

Elkészítési idő: kb. 120 perc

Hozzávalók:

  • 1 kg pulykamell egyben
  • 1 bögre zabpehely
  • 2 tojás
  • 5-6 db csirkemáj
  • szeletelt bacon szalonna
  • ½ vöröshagyma aprítva
  • 2 gerezd fokhagyma zúzva
  • olíva olaj
  • só, bors
  • kakukkfű
  • oregánó
  • bazsalikom

kep (722)

A pulykamellet megsózzuk, és hosszában felszúrjuk, mint ha a karajt akarnánk megtölteni. A hátsó fele maradjon zárt, oldalt óvatosan vágjuk, hogy ne szakadjon át. A zabpelyhet leforrázzuk és hagyjuk állni addig, amíg a többit előkészítjük. A májat megkapargatjuk, így nem lesz annyira intenzív az íze. kevés olajon a hagymát megpirítjuk. Amikor a zabpehely langyosra hűlt, hozzáadjuk a májat, hagymát, fokhagymát, tojásokat, és a fűszereket. Ha túl híg, zsemlemorzsával sűríthetjük. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a pulykamellet, összetűzzük a végét, betekerjük a szalonnába, kevés vizet öntünk alá, fóliával lefedjük, és 60 percig sütjük. Utána levesszük a fóliát és még kb. 30 percig visszatesszük, amíg a szalonna megpirul rajta.

Tipp! Hidegen és melegen is tálalható, felszeleteljük és salátaágyra tesszük. Saját levével meglocsolhatjuk.

Jó tudni! A töltelékekbe zsemlét szoktak használni, ennél sokkal egészségesebb a zabpehely, így diétázók vagy cukorbetegek is bátrabban fogyaszthatják.

Tápérték (100 g)

  Pulykamell Zabpehely Tojás Csirkemáj Olíva olaj
Energia 111 kcal 378 kcal 143 kcal 119 kcal 902 kcal
Fehérje 24,6 g 14,4 g 12,6 g 16,9 g 0 g
Zsír 0,6 g 6,8 g 9,5 g 4,8 g 100 g
Szénhidrát 0 g 64,3 g 1,8 g 0,7 g 0 g

Forrás: egeszsegtukor.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük