Kategóriák
Desszert Receptek

Gyors kakaós-epres süti (diabetikus)

Ennél egyszerűbb nem nagyon lehet egy süti. Szerintem finomabb sem 🙂 Ha kaptok illatos, eper ízű epret és jó sötét holland kakaót, akkor tuti a siker!
A tészta az Amarettos körtés sütié, csak most a mandula helyett vanília kivonat került bele, a tetejére pedig jó sok eper.
Hozzávalók egy 25*35cm-es tepsihez:
(24 kocka)
-22 dkg DW sütőliszt
-3 dkg keserű kakaópor
-15 dkg nyírfacukor
-5 tojás
-15 dkg vaj
-150 g natúr joghurt
-1 csomag sütőpor
-egy csipet só
-1 tk vanília kivonat
-30 dkg eper
meggyes_süti
Elkészítés:
A lágy vajat keverjük habosra a nyírfacukorral. A tojások sárgáját és a joghurtot hozzáadva alaposan dolgozzuk össze.
Adjuk hozzá a vanília kivonatot is. Szitáljuk egy tálba a lisztet, a kakaót és a sütőport. Több részletben keverjük el a többi hozzávalóval. A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá. A felét dolgozzuk bele a tésztába, a többit már óvatos mozdulatokkal forgassuk bele. Simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe. Elég sűrű tészta, tényleg kenni kell, nem folyik. A megmosott epret csumázzuk ki, szeleteljük fel és rendezzük el a tészta tetején. Toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük tűpróbáig. (35-40 perc).
Ha kihűlt, vágjuk kockákra.
Köszönjük a receptet és a fotót Hortobágyi Annának!
http://kakukkfu-hortobagyianna.blogspot.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük