Kategóriák
Hírek

Kávéval a rák ellen

A Journal of Clinical Oncology-ban publikált tanulmány szerint, igen kedvező élettani hatásokkal jár napi 4 vagy több csésze kávé fogyasztása.

„Megállapítottuk, hogy a rendszeres kávéfogyasztóknál, sokkal, kisebb valószínűséggel, jön vissza a rák, illetve jelentősen nő a túlélés- és a gyógyulás esélye.”- Nyilatkozta Charles Fuchs, a Dana-Farber Gyomorrák kutató Központ igazgatója.

A vizsgálat során, 953 páciens étkezési szokásait követték nyomon 6 hónapon keresztül, miután részesültek kemoterápiás kezelésben, mivel mindegyikük 3-as stádiumú vastagbél rákkal küzdött. A kutatók, különösen nagy figyelmet fordítottak arra, hogy hogyan befolyásolja a kávé, tea és koffeinfogyasztás a rák visszatérésének az esélyét illetve a halálozások számát.

coffee-snob1

Az eredmények azt mutatták, hogy azon betegeknél, akik napi 4 vagy több kávét fogyasztottak, hozzávetőlegesen 460 milligramm koffeinről beszélünk, 42%-kal kevesebb eséllyel tért vissza a rák, mint azoknál, akik egyáltalán nem fogyasztottak kávét, valamint 33%-kal csökkent a halálozások száma a kávéfogyasztók körében.

A további vizsgálatok, kimutatták, hogy az pozitív hatások inkább a koffeinfogyasztással állnak kapcsolatba, mintsem a tényleges kávéfogyasztáshoz, azonban hogy pontosan miért, illetve hogyan növeli a gyógyulás esélyét a koffein a kutatók számára még rejtély.

Forrás: http://www.medicalnewstoday.com/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük