Kategóriák
Életmód

Szabályozza a cukorfelszívódást a gyümölcs: tudod, melyik az? Számos egyéb jótékony hatással is rendelkezik.

Háromezer éve termeszti az ember, de még mindig sokan nem tudják, mennyi áldásos hatása van a körtének. Finom íze miatt szeretik, pedig sok egyéb értékkel is bír.

pears

Miért jó a körte?

Rosttartalma a kulcs. Remek rostforrásként nemcsak segíti az emésztést, optimalizálja annak ritmusát, de e tulajdonságának köszönhetően szabályozza a cukorfelszívódást is.

A magas rosttartalomból adódóan beszélhetünk rákellenes gyümölcsként is a körtéről, konkrétan a vastagbélrák megelőzésére is érdemes fogyasztani. A körte rosttartalma révén ugyanis leköti a szervezetbe jutott sejtkárosító vegyi anyagokat.

A körte vitamin- és ásványianyag-forrásként is remekül szerepel: egy körte C-vitamin-tartalma a napi szükséges bevitel 11,1%-a, rézből pedig annak 9,5%-a. E-vitamin-tartalma révén antioxidáns gyümölcs, K-vitamin-tartalmának hála pedig a sebgyógyulásban segít, és a csontoknak tesz jót.

Ajánlott is fogyasztása kicsiknek és nagyoknak. Babáknak már féléves kortól adható a körte.

Ételek a fejlődő szervezetnek

Gyerekek esetében különösen oda kell figyelni a kielégítő tápanyagbevitelre. Kattints a galériára, és tájékozódj, mit ne hagyjatok ki a gyerek étrendjéből!

forrás: femina.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük