Hozzávalók:
- 120 g margarin
- 3 db tojás
- 250 g liszt
- 50 g Graham-liszt
- 200 g sonka
- 1 evőkanál ecet
- 2 evőkanál víz
- só
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál tej
- zöld fűszer
- 1 evőkanál mustár
Elkészítés:
A lisztekhez keverjük hozzá a sütőport, a sót, a margarint, 1 tojást, az ecetet, a vizet, és gyúrjuk tésztává.
Tegyük a hűtőszekrénybe és pihentessük fél órán át.
Közben a sonkát és egy megfőzött tojást vágjunk apró kockára, keverjük össze zöldfűszerrel, mustárral és a harmadik tojás felvert fehérjéjével.
A tésztát fél centi vastagra nyújtsuk ki, és 6 centi átmérőjű szaggatóval szúrjuk ki. A kiszúrt korongokra egyenletesen osszuk el a tölteléket, hajtsuk félbe őket, a szélüket villával nyomkodjuk le. A tetejüket kenjük meg kevés tejjel elkevert tojássárgájával.
Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben, süssük 200 fokon aranysárgára.
Megjegyzés:
Recept: Cukorbetegek nagy süteményeskönyve.