Kategóriák
Receptek Sertés

Sonkás minibatyu – cukorbetegeknek is

Hozzávalók:

  • 120 g margarin
  • 3 db tojás
  • 250 g liszt
  • 50 g Graham-liszt
  • 200 g sonka
  • 1 evőkanál ecet
  • 2 evőkanál víz
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál tej
  • zöld fűszer
  • 1 evőkanál mustár

sonkás mini batyu

Elkészítés:

A lisztekhez keverjük hozzá a sütőport, a sót, a margarint, 1 tojást, az ecetet, a vizet, és gyúrjuk tésztává.
Tegyük a hűtőszekrénybe és pihentessük fél órán át.
Közben a sonkát és egy megfőzött tojást vágjunk apró kockára, keverjük össze zöldfűszerrel, mustárral és a harmadik tojás felvert fehérjéjével.
A tésztát fél centi vastagra nyújtsuk ki, és 6 centi átmérőjű szaggatóval szúrjuk ki. A kiszúrt korongokra egyenletesen osszuk el a tölteléket, hajtsuk félbe őket, a szélüket villával nyomkodjuk le. A tetejüket kenjük meg kevés tejjel elkevert tojássárgájával.
Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben, süssük 200 fokon aranysárgára.

Megjegyzés:

Recept: Cukorbetegek nagy süteményeskönyve.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük