Kategóriák
Desszert Receptek

Barackos morzsasüti – tej, tojás és cukormentesen

barackos_morzsás_sütemény

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál zabpehely
  • 2 evőkanál zabpehelyliszt
  • 2 evőkanál kókuszliszt
  • édesítő ( eritrit vagy nyírfacukor ízlés szerint)
  • 1 púpozott teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • víz

Elkészítés:

A hozzávalókból morzsaszerű tésztát gyúrunk és a felét egy sütőforma aljára morzsoljuk. Én szilikon sütőformát használok, ehhez nem kell zsíradék. A tésztára két pépesre nyomkodott, vagy darabokra vágott őszibarackot teszünk (itt jöhetnek a túlérett gyümölcseink), megszórjuk zabpehellyel és kis fahéjjal, esetleg még édesítővel és rámorzsoljuk a maradék tésztát.A tetejét megszórtam zabpehellyel, majd légkeveréses sütőben, 180 fokon kb. 15 percig sütöttem. Amikor szépen pirul a teteje és érzed az illatát, akkor lekapcsolhatod a sütőt.

Tipp: a liszt természetesen más szénhidrátcsökkentett lisztkeverékkel is helyettesíthető.

(Forrás:dietaenigyszeretlek-hu.webnode.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük