sárgarépa püré egy rendkívül ízletes és egészséges étel, tele van béta-karotinnal, melynek számos jótékony hatását ismerjük az emberi szervezetre. A sárgarépa püré tálalható pirított kenyérrel vagy pitával.
Hozzávalók:
– 60 dkg sárgarépa
– ½ teáskanál kumin mag
– ¾ teáskanál őrölt köménymag
– ½ teáskanál chili por
– só ízlés szerint
– 3 evőkanál extra szűz olíva olaj
– 1-2 evőkanál friss citromlé
– ½ csésze görög joghurt
– 1-3 gerezd fokhagymapüré
– 1 evőkanál szeletelt menta
1, Kb. 15 percig főzzük a sárgarépát, amíg megpuhul.
2, Konyhai robotgép segítségével turmixoljuk össze, majd adjuk hozzá az olíva olajat és a citromlevet és turmixoljuk tovább, amíg püré állaga lesz.
3, Adjuk hozzá a kumin magot, az őrölt köménymagot, a chili paprikát, a sót és újra turmixoljuk, amíg teljesen homogén nem lesz.
Ízlés szerint a püréhez fokhagymás, mentás joghurtot keverhetünk.
Pirított kenyérrel vagy pitával tálaljuk.
Egy adag tartalmaz (kb. 1 evőkanál):
– 20 kcal
– 1 g zsír, 0 g telített zsír, 0 g többszörösen telítetlen zsír, 0 g egyszeresen telítetlen zsír, 0 mg koleszterin
– 2 g szénhidrát
– 1 g rost
– 15 mg nátrium
– 0 g fehérje
forrás: http://fogyas.drtihanyi.hu/
Kategóriák