Kategóriák
Receptek Vegetáriánus

Spenótos Lasagne

Az olaszok kedvelt fogása a lasagne, de ma már nálunk is igen népszerű étel. Ha kedveli a paradicsomos tésztákat, de bolognaihoz vagy milánóihoz épp nincs kedve, készítsen lasagnét! Számtalan fajtája létezik: süthet gombás, céklás, cukkinis, túrós, sajtos, kelkáposztás, krumplis, spenótos vagy akár almás lasagnét is.

Spenótos Lasagne:

pic (25)

Hozzávalók:

  • 450 g fagyasztott spenót
  • 1 tojássárgája
  • 1 tasak sajtszósz alap
  • 1 konzerv kockázott fokhagymás paradicsom paradicsomszószban
  • 4 gerezd fokhagyma
  • fél csomag lasagne tészta
  • 2,5 dl tej
  • 20 g margarin
  • bors
  • oregánó
  • bazsalikom
  • reszelt sajt a tetejére
  • 1 tejben áztatott zsemle

Elkészítése:

Először felolvasztjuk a spenótot, majd összekeverjük egy tojássárgájával, a tejben áztatott zsemlével és a 4 gerezd zúzott fokhagymával.
A margarint és a sajtszósz alapot összekeverjük, a tejet hozzáöntjük, és addig keverjük, amíg sűrű nem lesz. Félretesszük a szószt, és hagyjuk, hogy kicsit magától is sűrűsödjön.
Addig a paradicsomszószt egy tálba beleöntjük, ízlés szerint szórunk bele oregánót, bazsalikomot, sót és borsot, majd összeturmixoljuk.
Egy nagyobb jénai tál (vagy magas peremű tepsi) alját kibéleljük a száraz lasagne tésztával. Nem kell aggódni, nagyon szépen megpuhul a sütőben, és az sem baj, ha a tészta eltörik. Ráöntjük a paradicsomszósz felét, arra megint teszünk egy réteg tésztát, majd rá a sajtszósz 1/4-ét és a spenót 2/3-át. Erre egy újabb réteg tészta, a maradék paradicsomszósz, majd megint tészta, és végül a maradék sajtszósz és spenót.
200 fokos, előmelegített sütőbe 15 percre betesszük, majd megszórjuk a reszelt sajttal, és visszatesszük a sütőbe. Ha már szép barna a sajt, és a tészta is megpuhult (villával ellenőrizhetjük) ki lehet venni, picit hűlni hagyni és már fogyaszthatjuk is!
Forrás: www.receptneked.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük