A chilis bab egy igazán tápláló és különleges egytálétel. Mexikóban kukoricával készítik, így az igazi!
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemell darálva
- 1 nagy konzerv vörösbab
- 1 kis konzerv kukorica
- 1 kis konzerv sűrített paradicsom
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 0,5 kaliforniai paprika (zöld)
- 4-6 gerezd fokhagyma
- 1 kk római kömény
- 0,5 kk kakukkfű
- 0,5 kk bazsalikom
- 1 kk őrölt koriander
- 1 kk cayenne-i bors
- 1 tk pirospaprika
- 2-4 chili paprika (piros és sárga vegyesen)
- csipet fahéj
- 1 tk só
- 0,5 kk bors
- 0,5 l csirke alaplé
- 2 ek olaj
Elkészítése:
Az olajat egy magas falú, tapadásmentes edényben felhevítjük, és jól megdinszteljük rajta az aprított hagymákat, majd a húst is lepirítjuk benne. Fűszerezzük sóval, borssal, cayenne-i borssal, köménnyel, korianderrel, stb., egyedül a pirospaprikát nem tesszük még bele. Végül a felkarikázott chilipaprikákat és a kaliforniait is hozzáadjuk, és nagy lángon összeforgatjuk. Majd a tűzről levéve mehet rá a pirospaprika, és felöntjük az alaplével.
Ha felforrt, akkor belekeverjük a paradicsomot is, és jól összefőzzük, gyakran átforgatva. (Kb. 5-10 perc kell neki így.)
Ezután a lecsepegtetett babot és kukoricát is hozzáadjuk, és újraforraljuk. Ha kell, kissé utána fűszerezhetjük, majd elzárjuk a tüzet alatta.
Máris tálaljuk, frissen forrón. Lepénykenyérrel kínáljuk.
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 2 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Forrás: www.receptneked.hu