Kategóriák
Olasz Receptek

Töltött padlizsáncsónakok ricottával és olajbogyóval

Hozzávalók:

  • 3 padlizsán

Töltelék:

  • 30 dkg sovány darált hús (pulyka, vagy csirke)
  • 20 dkg ricotta
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek parmezán
  • 1 kisebb kápia paprika
  • 1 csokornyi bazsalikom
  • 1 ek olívaolaj
  • 3 ek olívabogyó
  • bors

Tetejére:

  • parmezán
  • fenyőmag/vagy vagdalt mandula
  • olívaolaj
  • friss kakukkfű

pic (86)

Elkészítése:

Vágjunk le a padlizsánból egy ujjnyi vastag szeletet, a húsát pedig vagdossuk be. Tegyük párolóbetétre és letakarva, forró víz gőzében pároljuk kb 20 percig. Amikor már langyosra hűlt, kaparjuk ki a húsát egy kanál segítségével.

A töltelékhez vágjuk apróra a paprikát és a bazsalikomot, majd keverjük össze a hússal ill. a ricottával. Adjuk hozzá az olajat, a morzsolt parmezánt, a félbevágott olajbogyót, majd ízesítsük zúzott fokhagymával, sóval és borssal.

Az így kapott töltelékkel töltsük meg a padlizsánokat, szórjunk a tetejére parmezánt, fenyőmagot, és helyezzünk mindegyik csónakra 1-1 ág kakukkfüvet.

Helyezzük őket tepsibe, és locsoljuk meg olívaolajjal.

Előmelegített, 180 °C-os sütőben kb. 25 perc alatt süssük készre.

A töltött padlizsáncsónakok ricottával és olajbogyóval kalória és tápérték tartalma:

Kalória: 116 kcal
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 8 g

Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

Forrás: www.receptneked.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük