Hozzávalók:
- Étolaj
- 1/4 csésze barnacukor
- 1/4 csésze finomliszt
- 1/2 csésze zab
- 2 evőkanál margarin megolvasztva
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
7 személyre – 1 adag: 1/2 csésze – Elkészítési idő: 15 perc
Elkészítési mód:
1. Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra. A 32X22 cm-es tepsit kiolajozzuk.
2.Egy kisebb méretű tálban tésztát készítünk a barnacukorból, lisztből, zabból, margarinból, fahéjból, szerecsendióól és vaníliaaromából.
3.Az almaszeleteket a tepsi aljára terítjük, tetejére öntjük egyenletes vastagságban a tésztát. Sütőben 30 percig sütjük.
Tipp: Light vaníliafagylalttal tálaljuk
1 adag megfelel: |
2 adag szénhidrátnak1 adag tápértéke:Kalória145Kalória zsírból36Összes zsír4gTelített zsír1gKoleszterin0mgNátrium41mgÖsszes szénhidrát27gÉlelmi rost2gCukor18gFehérje2g
Forrás: www.macosz.hu