Kategóriák
Desszert Receptek

Almaszirom

Hozzávalók:

  • Étolaj
  • 1/4 csésze barnacukor
  • 1/4 csésze finomliszt
  • 1/2 csésze zab
  • 2 evőkanál margarin megolvasztva
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió

pic (178)

7 személyre – 1 adag: 1/2 csésze – Elkészítési idő: 15 perc

 Elkészítési mód:

 1. Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra. A 32X22 cm-es tepsit kiolajozzuk.

2.Egy kisebb méretű tálban tésztát készítünk a barnacukorból, lisztből, zabból, margarinból, fahéjból, szerecsendióól és vaníliaaromából.

3.Az almaszeleteket a tepsi aljára terítjük, tetejére öntjük egyenletes vastagságban a tésztát. Sütőben 30 percig sütjük.

Tipp: Light vaníliafagylalttal tálaljuk

1 adag megfelel:

2 adag szénhidrátnak1 adag tápértéke:Kalória145Kalória zsírból36Összes zsír4gTelített zsír1gKoleszterin0mgNátrium41mgÖsszes szénhidrát27gÉlelmi rost2gCukor18gFehérje2g

 Forrás: www.macosz.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük