Ha odavagy a finom édességekért, mégis valamilyen allergia vagy diéta miatt meg kell vonnod magadtól a finomságot, ajánlunk egy mindenmentes változatot!
Glutén-, cukor- és laktózmentes krémes
- 5 dkg hajdinaliszt
- 10 dkg lenmagliszt
- 15 dkg gluténmentes lisztkeverék
- 25 dkg laktózmentes vaj
- 6 tojásfehérje
- ízlés szerint édesítő
- csipet só
- 3 csomag vaníliás, gluténmentes pudingpor
- 8 dl víz
- 1 tojássárgája
- 6dl laktózmentes tejszín
- 2 csomag zselatinfix
- 10 dkg karamellás cukor (cukor- és gluténmentes)
- 5 cl monin karamellás szirup
- 1 dl kókusztej
A lapok hozzávalóit (5 dkg hajdina liszt, 10 dkg lenmagliszt, 15 dkg gluténmentes lisztkeverék, 25 dkg vaj, 1 db tojás, ízlés szerint édesítő, pici só) alaposan összegyúrjuk, majd két részre szedjük, és kinyújtjuk, majd szilikon formában kb. 10-15 perc alatt megsütjük. A vaníliás krémhez megfőzzük a pudingot a vízben, majd az 5 tojásfehérjéből kemény habot készítünk, és hozzá adjuk a pudinghoz, kikeverjük, majd az egyik lapra tesszük. Ezután a tejszínt kemény habbá verjük az édesítővel, majd bele szórjuk aa zselatinfixet és azzal is kikeverjük, és rátesszük a sárga részre. Majd rátesszük a másik lapot. A karamell cukrot felolvasztjuk a tejben és hozzá adjuk a szirupot, majd rákenjük a lap tetejére. Betesszük a hűtőbe 4-5 órára, majd fogyasztható!
Forrás: www.joy.hu