Kategóriák
Hírek

2 cukros ital naponta = 2-es típusú cukorbetegséggel?

A Harvard egyetem új tanulmánya szerint napi két cukros, cukrozott üdítőital elfogyasztása 26% növeli a 2-es típusú cukorbetegség, 35%-kal a szívroham és halálos szívbetegségek, valamint 16%-kal az agyvérzés kialakulásának az esélyét.

pic (279)

A nagyméretű tanulmányban 84628 nő és 42908 férfi adatait vizsgálták 1980 és 2010 között. A tanulmány kezdetén egyik résztvevő sem volt cukorbeteg, szívbeteg, vagy rákos. Az adatokat minden négy évente frissítették.

Dr. Frank Hu, a Harvard egyetem professzora mondta, hogy: „a cukros italok bevitelének csökkentése jelentősen segítene a fogyásban valamint a szív és érrendszeri betegségek megelőzésében.
„Bár a cukros italok bevitelének a csökkentése önmagában nem fogja megállítani az „elhízási járványt”, azonban ez egy olyan egyszerű lépés, amely nagymértékben segít a súlyunkat kordában tartani” folytatta Dr. Hu.
„Az eredményeink tisztán mutatják, hogy olyan közegészségügyi stratégiára van szükség, amely a cukros italok fogyasztásának a csökkentését célozza.”- jelentette ki végezetül a professzor.
Forrás: www.diabetes.co.uk

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük