Kategóriák
Hírek

4 gyógyszer kombinált terápiája visszafordítja az 1-es típusú cukorbetegséget az egereknél

A négy gyógyszeres terápia visszafordította az 1-es típusú cukorbetegséget egerek esetében derül ki a Florida egyetem tanulmányából.

pic (292)

A kutató csoport a következő gyógyszereket kombinálta: anti-thymocyte globulin (ATG), granulocyte-colony stimulating factor (G-CSF), a dipeptidyl peptidase IV inhibitor (DPP-4i), and a proton pump inhibitor (PPI).

Ez a gyógyszeres terápia 83%-ban fordította vissza az 1-es típusú cukorbetegséget, az újonnan diagnosztizált egerek esetében és 50%-ban azoknál, melyeknél már régebb óta fennállt a betegség.
Michael Haller – kutató szerint- az igazi potenciát az 50%-os visszafordulási arány jelenti, hiszen ez igazán biztató lehet az emberek kezelését tekintve is.
Haller a következőt nyilatkozta: „Eddig nem igazán találkoztak olyan gyógyszerrel, terápiával, kezeléssel, igazából semmivel, ami 50%-os visszafordulási rátával gyógyította volna az egereket, így az eredményektől mi is nagyon izgatottak lettünk.
Mind a négy gyógyszer alkalmas, emberi fogyasztásra is így Haller csoportja a következő években, reméli, hogy emberi kísérleteknek is alá tudja vetni a terápiát.

„Úgy hisszük, hogy a terápiák kombinálása jelenti a jövőt az 1-es típusú cukorbetegség kialakulásának megelőzésében illetve végleges visszafordításában. Igaz, hogy hosszú út áll még előttünk, de az állatkísérletek nagyon bíztató eredményeket hoztak.” Mondta végezetül Haller.

Forrás: www.diabetes.co.uk

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük