A náthából gyorsabban kigyógyulunk, ha egy vöröshagymát apróra felvágunk és illatát jó mélyen beszívjuk kb. 5 percen át. A hagymából kiáradó anyagok a légkör „vitaminjai” és 30-35 cm körzetben megölik a mikroorganizmusokat. A kutatók szerint naponta 6 g főtt vagy nyers hagyma elfogyasztása csökkenti az infarktus veszélyét.
Köhögés ellen igyunk hagymateát!
4 evőkanál nádcukrot pirítsunk meg, majd öntsük fel fél liter meleg vízzel és főzzük bele héjával együtt két darab félbe vágott hagymát. Tegyünk bele még 2 evőkanál hársfateát és azzal főzzük két percig. Takarjuk le, 15-20 perc állás után szűrjük le és lassan kortyolgatva egész nap fogyaszthatjuk.
Hajápoláshoz gyűjtsük össze a hagyma héját, ne dobjuk ki. Egy maroknyi hagyma héjából főzzünk teát, 5 percig forraljuk, hajmosás után ezzel a hagymahéj teával alaposan öblítsük le a hajunkat. A népi gyógyászat ismeretei alapján elősegíti a haj egészséges növekedését. Az öblítőbe cseppenthetünk kölnit, így kellemes illatos lesz a hajunk.
Némethné Márta
Természetgyógyász
marta@segitsmagadon.hu
www.segitsmagadon.hu