Kategóriák
Desszert Receptek

Narancsos brownie sütőtökkel

A céklás brownie akkora sikert aratott, hogy tovább gondoltam a dolgot és megszületett a narancsos brownie , a tésztájában sütőtökkel. Ragacsos, nagyon csokis, és jól érezni benne a narancs ízét, a sütőtök viszont teljesen belesimul, így az is fejest ugrik a tepsibe, aki amúgy nem szereti. 🙂
Hozzávalók:
-15 dkg sült sütőtök hús
-3 nagyobbacska narancs
-25 dkg diabetikus liszt
-1-1 tk sütőpor és szódabikarbóna
-3+3 dkg cukrozatlan kakaópor
-17 dkg eritrit
-300 g natúr joghurt
-15 dkg margarin
-8 dkg nyírfacukor
-1 tk vaníliavelő
-narancs aroma (elhagyható)
-1 csipet só.
Elkészítés:
A narancsokat alaposan sikáljuk le. (Aki ódzkodik tőle, használjon kezeletlen gyümölcsöt). Reszeljük le a héját, a levét pedig facsarjuk ki és szűrjük le. A magokat távolítsuk el.
A sült sütőtök húst keverjük össze a tojásokkal, a narancs rostjaival és a reszelt héj egyharmadával. A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, 3 dkg kakaót, az eritritet és egy csipet sót vegyítsünk el, majd keverjük össze a nedves hozzávalókkal. Béleljünk ki egy 20*28-as tepsi alját sütőpapírral és simítsuk bele a tésztát. 170 fokra előmelegített sütőben süssük kb 55-60 percig. (Végezzünk tűpróbát!) Amíg sül, öntsük egy lábasba narancs levét .
200 ml-nek kell lennie, ha kevesebb, egészítsük ki tejszínnel. Tegyük bele a maradék narancshéjat, a nyírfacukrot, a margarint, a másik 3 dkg kakaót, a vaníliát,  és melegítsük össze. Akkor jó, ha egyet rottyan, mielőtt levesszük a tűzről. A narancs aromát csak a végén adjuk hozzá. Amikor a tészta megsült, rögtön öntsük le a forró csokis keverékkel és hagyjuk hűlni. Tegyük a hűtőbe néhány órára, míg a máz megszilárdul rajta. A fotózással ezt nem tudtam megvárni, de ha türelmesebbek vagyunk, a végeredmény szépen szeletelhető sütemény lesz!
 

Jó étvágyat 🙂
A receptet és a fotókat köszönjük Hortobágyi Annának!
http://kakukkfu-hortobagyianna.blogspot.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük