Kategóriák
Receptek Vegetáriánus

Padlizsánpástétom

Hozzávalók:

  • 4 személyre
  • 3 nagy padlizsán
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 vörös chili finomra vágva
  • 1 evőkanál fekete mustármag
  • 1 db 2,5 cm-es friss, hámozott, reszelt gyömbér
  • 2 evőkanál kókuszkrém
  • 4 evőkanál apróra vágott friss koriander

pic (72)

Elkészítés:

A megmosott padlizsánokat süssük 40-50 percig közepesen meleg sütőben. Ha kihűlt, bőrét lehúzzuk, félbevágjuk-ha öreg, a magját kikaparjuk- ,és felkocckázzuk. Az olajat egy vastag fenekű serpenyőben megforrósítjuk, hozzátesszük a chilit, a mustármagot, a gyömbért, és tovább melegítjük 1 percig. Belekeverjük a felkockázott padlizsánt és a többi hozzávalót, és közepes lángon fedő nélkül, állandóan kevergetve sűrű péppé főzzük. Hidegen és melegen is tálalhatjuk.
 
Egy adag:
Kalória: 4g
Fehérje: 2g
Szénhidrát: 4g
Rost: 3g
Összes zsír: 6g
Telített zsír: 6g
Nátrium: 3mg
Elkészítési idő: 55-60 perc.
Forrás: www.macosz.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük