Hozzávalók:
- 4 személyre
- 3 nagy padlizsán
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 vörös chili finomra vágva
- 1 evőkanál fekete mustármag
- 1 db 2,5 cm-es friss, hámozott, reszelt gyömbér
- 2 evőkanál kókuszkrém
- 4 evőkanál apróra vágott friss koriander
Elkészítés:
A megmosott padlizsánokat süssük 40-50 percig közepesen meleg sütőben. Ha kihűlt, bőrét lehúzzuk, félbevágjuk-ha öreg, a magját kikaparjuk- ,és felkocckázzuk. Az olajat egy vastag fenekű serpenyőben megforrósítjuk, hozzátesszük a chilit, a mustármagot, a gyömbért, és tovább melegítjük 1 percig. Belekeverjük a felkockázott padlizsánt és a többi hozzávalót, és közepes lángon fedő nélkül, állandóan kevergetve sűrű péppé főzzük. Hidegen és melegen is tálalhatjuk.
Egy adag:
Kalória: 4g
Fehérje: 2g
Szénhidrát: 4g
Rost: 3g
Összes zsír: 6g
Telített zsír: 6g
Nátrium: 3mg
Elkészítési idő: 55-60 perc.
Forrás: www.macosz.hu
Egy adag:
Kalória: 4g
Fehérje: 2g
Szénhidrát: 4g
Rost: 3g
Összes zsír: 6g
Telített zsír: 6g
Nátrium: 3mg
Elkészítési idő: 55-60 perc.
Forrás: www.macosz.hu