Hozzávalók:
- 5 tojás,
- 18 dkg glukonon,
- 10 dkg liszt,
- 10 dkg vaj,
- reszlet citrom- és narancshéj,
- 1 db narancs
A tojásokat kettéválasztjuk. A sojások sárgáját 5 dkg glukononnal, reszelt citrom- és narancshéjjal habosra keverjük. A fehérjéket 5 dkg glukononnal kemény habbá verjük. A tojásfehérje habját a sárgájához tesszük, és könnyedén elvegyítjük a liszttel. A tortaformát vékonyan kivajazzuk, kilisztezzük, beletöltjük a masszát, és előmelegített, nem túl forró sütőben kb. 20-25 percig sütjük. A sütőből kivéve lehűtjük.
A vajkrém készítése: 10 dkg vajat, 8 dkg glukonont, 1 narancs levét és kevés reszelt narancshéjjal habosra keverünk, a krémmel megtöltjük, bevonjuk a tésztát. Tetejét vékonyra szeletelt hámozott naranccsal díszítjük.
Elkészítési idő 50 perc
Szénhidráttartalom: 258 g, 1 adag 25,8 g
Kalória: 2150 (9030J)
Forrás: www.macosz.hu