Kategóriák
Hírek

Patika kereső: Hol van patika a közelemben és hogy jutok oda ?

Egy magyar fejlesztésű app. segítségével a felhasználók lokalizálni tudják a közelükben található patikákat gps coordináták segítségével.

Ma Magyarországon a KSH adatai szerint a lakosság 34%-a ingázik naponta. Emiatt gyakori, hogy felmerül a kérdés, hogy hol van éppen patika a közelemben, illetve hogy jutok oda? Főleg ha olyan betegséggel élünk együtt, melynél az azonnali ellátás életmentő lehet, például cukorbetegség, allergia, szív és érrendszeri problémák.

Ez az applikáció ezt a problémát hívatott megoldani az okostelefonok segítségével. Android platformon futó applikációnk képes bekérni a mobil telefon geolokációs adatait, ezt elhelyezni térképen és kikeresni az 5 legközelebb található patikát. A felhasználó ezek közül választhat, hogy melyikbe szeretne eljutni és ez alapján kap egy útvonaltervet is, hogy hogy tud odajutni.

Ez a megoldás különösen hasznos lehet egyrészt az ingázó közönségnek, másrészt a nagyvárosok lakosainak valamint azoknak, akik frissen költöztek új helyre és nem ismerik a környéket.

Jelen pillanatban főleg a fővárosi patikák találhatóak meg kielégítő pontossággal a rendszerben, de az adatbázis folyamatosan bővül.

Aki szeretné kipróbálni az IDE kattintva le is töltheti