Hozzávalók:
- 8 db tojás,
- 8 dkg fruktóz,
- 12 dkg liszt,
- 3 dkg darált dió,
- 2 dkg kakaópor a tésztába,
- 1 csomag sütőpor,
- 4 dl tejszín,
- 4 dkg fruktóz,
- 2 dkg kakaópor,
- 5 dkg diabetikus csokoládé,
- 1/2 csomag étkezési zselatin.
Elkészítés:
A tojások sárgáját 4 dkg fruktózzal kikeverjük. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a maradék 4 dkg fruktózt, és tovább verjük, majd óvatosan a kikevert tojássárgájához adjuk. A lisztet a sütőporral összekeverjük, beleszitáljuk a kakaóport és végül a diót. Kanalanként keverjük a tojásokhoz. Kikent, lisztezett tepsibe öntjük és lassan sütjük. Ha kisült, kettévágjuk, 2/3 része az alja, 1/3 része a teteje legyen. A felső lapot megkenjük a gőz fölött megolvasztott és 2 kávés kanál olajjal higított csokoládéval, majd egyenlő kockákra vágjuk. A tejszínt keményre verjük a 4 dkg fruktózzal. Felhasználásig hűtőbe tesszük. A zselatint kis lábasban 2 dl vízzel feloldjuk. Amikor kihűlt, belecsurgatjuk a tejszínhabba, és a kakaót is beleszitáljuk. Az alsó tésztalapra kenjük, és a már felvágott kockákat rárakjuk. Jól lehűtjük és csak azután vágjuk fel a kockák mentén.