Kategóriák
Desszert Receptek

Rigó Jancsi

Hozzávalók:

  • 8 db tojás,
  • 8 dkg fruktóz,
  • 12 dkg liszt,
  • 3 dkg darált dió,
  • 2 dkg kakaópor a tésztába,
  • 1 csomag sütőpor,
  • 4 dl tejszín,
  • 4 dkg fruktóz,
  • 2 dkg kakaópor,
  • 5 dkg diabetikus csokoládé,
  • 1/2 csomag étkezési zselatin.

kep (42)

Elkészítés:

A tojások sárgáját 4 dkg fruktózzal kikeverjük. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a maradék 4 dkg fruktózt, és tovább verjük, majd óvatosan a kikevert tojássárgájához adjuk. A lisztet a sütőporral összekeverjük, beleszitáljuk a kakaóport és végül a diót. Kanalanként keverjük a tojásokhoz. Kikent, lisztezett tepsibe öntjük és lassan sütjük. Ha kisült, kettévágjuk, 2/3 része az alja, 1/3 része a teteje legyen. A felső lapot megkenjük a gőz fölött megolvasztott és 2 kávés kanál olajjal higított csokoládéval, majd egyenlő kockákra vágjuk. A tejszínt keményre verjük a 4 dkg fruktózzal. Felhasználásig hűtőbe tesszük. A zselatint kis lábasban 2 dl vízzel feloldjuk. Amikor kihűlt, belecsurgatjuk a tejszínhabba, és a kakaót is beleszitáljuk. Az alsó tésztalapra kenjük, és a már felvágott kockákat rárakjuk. Jól lehűtjük és csak azután vágjuk fel a kockák mentén.

Összes tápanyagtartalom:   13945 kJ/3347 kcal, 113,9 g feh., 203,3 g zsír, 259,3 g szénh.
1 szelet tápanyagtartalma:   557 kJ/133 kcal, 4,5 g feh., 8,1 g zsír, 10,3 g szénh.
Forrás: www.macosz.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük