Kategóriák
Receptek Sertés

Burgonyás húsrudak

Hozzávalók:

Húsrudakhoz:

  • 20 dkg burgonya
  • 25 dkg darált sertéshús
  • 1 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors, pirospaprika

Mártáshoz:

  • 20 dkg gomba
  • 2 dkg vöröshagyma
  • 1 ek. étolaj
  • 1,5 dkg liszt
  • 1 dl kefír
  • só, bors, pirospaprika

Krumpli-fasirt-recept
Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen áttörjük. Amikor kihűlt, a hússal meg a tojással összedolgozzuk. Megsózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával és pirospaprikával fűszerezzük. A masszából ujjnyi rudacskákat formázunk, kiolajozott tepsiben egymás mellé fektetjük, majd sütőben  megsütjük. A hagymát finomra vágjuk, és az olajon üvegesre pároljuk. A szeletekre vágott gombát rászorjuk és megpirítjuk. A liszttel meghintjük, jól elkeverjük és a vízzel simára dolgozott kefírrel felöntjük. Kevergetve addig forraljuk, míg besűrűsödik, sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk. Tálaláskor a húsrudakat a mártással leöntjük.

Forrás: www.macosz.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük