Hozzávalók:
Húsrudakhoz:
- 20 dkg burgonya
- 25 dkg darált sertéshús
- 1 db tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors, pirospaprika
Mártáshoz:
- 20 dkg gomba
- 2 dkg vöröshagyma
- 1 ek. étolaj
- 1,5 dkg liszt
- 1 dl kefír
- só, bors, pirospaprika
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen áttörjük. Amikor kihűlt, a hússal meg a tojással összedolgozzuk. Megsózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával és pirospaprikával fűszerezzük. A masszából ujjnyi rudacskákat formázunk, kiolajozott tepsiben egymás mellé fektetjük, majd sütőben megsütjük. A hagymát finomra vágjuk, és az olajon üvegesre pároljuk. A szeletekre vágott gombát rászorjuk és megpirítjuk. A liszttel meghintjük, jól elkeverjük és a vízzel simára dolgozott kefírrel felöntjük. Kevergetve addig forraljuk, míg besűrűsödik, sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk. Tálaláskor a húsrudakat a mártással leöntjük.
Forrás: www.macosz.hu