Kategóriák
Mondd meg Cukrom

Hideg van-miben fussál?

 Hideg van, nem szívesen mozdul ki az ember, bár érzi, hogy kellene a friss levegő. Életem egyik legjobb élménye volt-pedig rengeteg szépben volt és van részem-, hogy egyszer a kiskutyámmal december 25.-én reggel hóesésben futottunk Baján a Sugovica parton. Senki nem volt, csak mi ketten, szinte hajnalban, a hó ropogott a lábunk alatt, képzeli sem lehet tökéletesebb pillanatokat. Érezni, hogy szikrázik a boldogság benned, remélem, Te is átéled majd egyszer.

kep (17)

Nos, és a fő téma, miben fussál?

Ha valaki ritkábban és kevesebbet fut, akkor nem feltétlenül szükséges külön költenie sportruházatra, elég egy futócipő, és egy szabadidő ruha. De minél többet futsz, akkor annál inkább ajánlom, hogy kifejezetten futásra tervezett ruhadarabokból álljon a felszerelésed. Hogy mért? Azért mert, ezek többnyire technikai anyagból vannak.

  • Cipő:Nem kell e legdrágább, én például nagyon szeretem a Kalenji márkájú téli futónadrágomat, mínuszokban is t melegen tart, és olyannyira meg vagyok elégedve vele, hogy most bizony még 2 ilyen márkájú cipőt is vettem, mert a nadrágja sokkal jobban bevált, mint az igencsak márkás futónadrágom.
  • Sportmelltartó-, trikó: ez a nőknek nagyon fontos, jobb megelőzni a bajt, mint utólag vakarózni..
  • Futózokni: télen zokniból is vastagabbat hordok,  és magasabb szárút, hogy jól védje a bokámat. Nekem nagyon fázós a lábam, van, hogy még edzésre is ebben megyek.
  • Futónadrág: én a Kalenji téli nadrágot hordom (nem reklámnak írom), olcsó, meleg,  az izzadtságot elvezeti.
  • Póló: A sporttrikó fölé egy technikai pólót veszek, nagy hidegben pedig egy hosszú- és egy rövidujjú pólót.
  • Ha fázós vagy, akkor kell a thermopulcsi: én nem szoktam használni.
  • Széldzseki: Ez a széltől, csapadéktól védő réteg, csak esőben használom..
  • Sapka-sál-kesztyű: kötelező, bár én nagyon utálom a sapkákat, kesztyű nélkül sem tudnám elképzelni a téli futást, mert már 10 fokban is elfehéredik és lefagy szinte a kezem.

És a legfontosabb: ahogy hazaérek, zuhany, átöltözés, és ki mit szeretne. Forró tea, kakaó, takaró alatti kuckózás, összebújás.

Spar maraton

Azért,mert tél van, nem azt jelenti, hogy az elkezdett edzéstervedet félbe kell szakítanod és meg kellene fosztanod magadat a futás okozta boldogságtól. Schmidt Rita: „Teljesen megváltoztattad az életemet. Minden nap azt várom, hogy mikor sportolhatok. Azt nézem minden reggel mikor felkelek, hogy remélem nem esik és mehetek futni, ez ad erőt, kikapcsol, motivál, mindig új táv, új cél. (Emlékszel a bemutatkozó levelemre? Ez állt benne: “utálok futni” . Soha nem fogom elfelejteni)  Természetesen mindezt Neked köszönhetem, Te motiváltál mindvégig. Ha nem is közvetlenül mindig engem, akkor a Bajnokok Tapasztalatain keresztül. Persze nem múlik el úgy nap, hogy valaki ne csodálkozna rám, szavakkal vagy szavak nélkül, és nem akarná tudni, hogy nekem hogyan sikerült ami neki nem. Pénteken találkoztunk egy ismerőssel, aki 10 hete nem látott, majd odaszólt a férjemnek, hogy azt hittem új feleséged van.”

Legyetek bajnokok a mindennapokban!

Dr. Csábi Bettina

BAJNOKOK ÉLETMÓD PROGRAM

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük