Kategóriák
Hírek

San Francisco betiltotta a műanyag palackokat

Zseniális, bámulatos és bátor lépés. A műanyaghulladék jelenti az egyik legnagyobb környezetszennyezési problémát napjainkban és San Francisco  nem aprózta el, hanem nemes egyszerűséggel betiltotta a kis, műanyag palackos ásványvizek  árusítását  nyilvános helyeken.

A szabályozás szerint a következő négy évben fokozatosan kell kivezetni a kis üveges műanyag palackokat és csak akkor lehet kivételt tenni, ha nincs más elérhető vízforrás. Ez a szabályozás egyébként még kevésbé szigorú, mint ami már érvényben van 14 amerikai nemzeti parkban ás számos egyetemen. Aki a tilalmat megszegi, akár 1000 dollár büntetést is fizethet. Joshua Arce, a helyi környezetvédelmi bizottság elnöke így nyilatkozott:

„Évtizedekig jól elvoltunk a nyilvános rendezvényeken műanyag palackok nélkül és a jövőben is elleszünk nélkülük.”

És tényleg. Mondjuk, kevés dolog van, amivel kapcsolatban az elmúlt években lájtosan kényszeres lettem, az egyik ilyen az pont a kis üveges ásványvíz.  Mindenkinek van egy jó kis kulacsa és kész. Szomjan nem maradtunk még soha. De nem ez az első intézkedés, amit San Francisco meghoz környezetvédelem érdekében, a műanyag zacskókat már korábban betiltották. Az a cél, hogy 2020-ra ne szállítsanak a szeméttelepekre semmilyen szemetet, jelenleg 80%-os az újrahasznosítási szintjük.

Forrás: www.okoanyu.blog.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük