Hozzávalók (Két személyre)
- 1/2 leves zöldség
- 100g vöröshagyma
- 2 db szegfűszeg
- 1 db babérlevél
- 1 l víz, só
- 200g tyúkmell
- 1 db piros színű paprika
- 1 db zöld színű paprika
- 20g nyers sonka
- 1 tk. napraforgóolaj
- 1 g rizs liszt
- 1/2 gerezd fokhagyma
- csilipor, őrölt fehér bors
- 1 tk. édesnemes
- pirospaprika
- 1 tk citromlé
- 2 ek. zsírszegény tejföl
Elkészítés:
A megtisztított leveszöldséget durvára reszeljük. A hagyma felét hámozatlanul megtűzdeljük a szegfűszeggel és a bebérlevéllel,a másikfelét megtisztítjuk, apróra vágjuk és megtisztítjuk. A vizet a leveszöldséggel, a megtűzdelt hagymával és a sóval feltesszük főni. Beletesszük a tyúkmellet és kb. 25 percig főzzük. A húst kivesszük, lebőrözzük a csontról lefejtjük és kockára vágjuk. A paprikák magházát eltávolítjuk, a paprikákat vékony csíkokra vágjuk. A húslét leszűrjük és hülni hagyjuk. A sonkát apró kockákra vágjuk. A felhevített olajon a finomra vágott hagymát, a sonkát és a paprikacsíkokat átpiriítjuk. A leszírozott húsléből 1/4-litert hozzá öntünk. Lefedve 5 percig gyenge tűzön pároljuk. Hozzákeverjük a rizslisztet. Ízesítjük a péppé zúzott fokhagymával, csilivel, őrölt fekete borsal, édesnemes pirospaprikával és a citromlével. A húst a mártáshoz adjuk és mégegyszer felmelegítjük. Elkeverjük benne a tejfölt, még 5 percig a tűzről levéve állni hagyjuk. Az engedélyezett szénhidrátmennyiségnek megfelelően sós burgonyával vagy főtt rizzsel és fejes salátával tálaljuk.
Forrás: www.macosz.hu